vrijdag 23 maart 2012

Aboriginal art

Dit is het eerste stipwerk van onze schilderjuf waar we 1 keer per week naar toe gaan en wat ook vaak op mijn blog te zien is.

 We zijn zaterdag naar Nicolette van  alsdezon geweest, voor een workshop over Aboriginal art. Nicolette heeft verteld over de Aborigional art en een stukje geschiedenis. Over hoe de oorspronkelijke bevolking verdreven en uitgemoord is door de kolonisten die zich in Australië wilden vestigen. Daardoor is een groot deel van hun cultuur verloren gegaan, maar gelukkig is het weer aan het herstellen en is er vanuit de westerse wereld ook belangstelling voor.


 Maar natuurlijk werd er ook gewerkt, het werk bestaat voor een groot deel uit stippen, die met stokjes op je papier of doek worden geverfd. We gingen eerst een eigen veilige plek stippen, want Nicolette legde uit dat dit ook vaak hun uitgangspunt is, uitgaan van je eigen plek en ontwikkeling. Hier onder zie je de Juf .


 Hier onder zie je de stokjes van Zwanny in verschillende kleuren, deze stokjes waren weer het bessensnoeisel uit de tuin van Nicolette.


Maar het kan ook met wattenstaafjes zoals je hier onder ziet op deze mooie stiptekening van Dineke.De tweede opdracht luidde iets te schilderen uit je eigen leven. Het stipwerk hier onder verbeeld de lichte en de donkere kant, was licht nou boven of juist onder.


Dit is een stipwerk van de juf.
Kortom we hebben een fijne middag gehad en veel geleerd.Geen opmerkingen:

Een reactie posten