maandag 26 maart 2012

Ankie-art Wortel salade

Anki-art Wortel salade.

Ingrediënten:

Voor 2 pers.

1 winterwortel
1appel
1sinaasappel
handje gedroogde abrikozen, ik gebruik de wilde donker gekleurde abrikoos, maar dat hoeft natuurlijk niet
dikke eetlepel kokos
zilveruitjes naar smaak
grote augurk.
Kruidenzout
Evt. een beetje olijfolie en/of citroensap
Groen kruid voor garnering

Breng een beetje water aan de kook en wel daarin de abrikozen, liefs een paar uur van te voren.
Schil of schrap de wortel. Rasp de wortel heel fijn met de keukenmachine of zoals je altijd doet.
Snij de appel in vieren en haal het klokhuis eruit, met of zonder schil, het kan alle twee.
Rasp de appel en de augurk iets grover of snijden kan ook.
Doe alles in een schaal, dan uitjes, een beetje augurkennat en kokos toevoegen.
Schil de sinaasappel en snij deze in schijven of partjes.
Snij de abrikozen in kleine stukjes.
Iets kruidenzout en evt. een scheutje olijfolie, alles omscheppen.

Garneren kun je met wat je hebt, daslook, bieslook, peterselie, paardebloemblad of nog andere groene kruiden.

Heerlijk als maaltijd salade met gerookte zalm of forel.
Of als salade bij de warme maaltijd.
In het klein als voorgerecht met stukje gerookte vis naar keuze

Eet smakelijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten