zaterdag 21 april 2012

tekst deel 2


Dit is het tweede onderwerp van het "tekst" project.
Mijn eerste onderwerp ging over de zinnen in ons hoofd, zinnen die we hebben gekregen gedurende ons leven van onze ouders, leraren, vriendenkring enz.

De losse letters symboliseren dat de concepten uit elkaar vallen, maar ik zie ook dat er steeds weer nieuwe concepten ontstaan. De losse letters geven ook die mogelijkheid, maar ook de mogelijkheid tot nieuwe frisse gedachten. In de praktijk echter blijkt maar al te vaak dat gedachten zich herhalen steeds weer en weer. De hoop dat ons hoofd ooit leeg wordt laat ik maar een beetje varen.

De letters  in dit doosje komen uit spelletjes, het is misschien een spel wat we spelen met onszelf, steeds weer concepten maken en geloven. Ook steeds weer oude concepten uit de kast halen, maar net met andere woorden waardoor we denken dat het anders is.


Het doosje is een leeg bonbondoosje, beplakt met letters uit tijdschriften, daarna gelakt. Ik heb hiervoor behang lijm gebruikt, maar dat wilde niet echt hechten op dit doosje, de volgende keer toch maar boekbinderslijm gebruiken.Geen opmerkingen:

Een reactie posten