vrijdag 22 juni 2012

vrouwendag


Afgelopen maandag hadden we weer vrouwendag, deze keer waren we op bezoek bij een lavendelkwekerij. Onze gastvrouw werkt ook dagelijks mee op haar eigen bedrijf, verder is ze heel creatief met bloemen en veel andere dingen. Maar de keuze voor deze dag was een bloemstuk.

We kregen allemaal een rechte glazen vaas, daaromheen kwamen twee elastieken. Toen werden er allemaal stukjes steel geknipt ( ben de naam van de plant natuurlijk weer vergeten) in de maat van de vaas en langer, deze werden achter de elastieken geschoven, zodat de vaas helemaal bedekt was, om de elastieken knoopten we toen een bundel touw. Vervolgens ging er een stuk natte oase in de vaas en kon het bloemschikken beginnen. De gastvrouw deed alles heel goed voor, zodat we haar konden volgen. We kregen haar hulp als we even niet verder konden. 


Toen genoten we van een heerlijke lunch en kwam het middag programma. Ieder moest 15 takjes lavendel knippen en onder de bloem afbinden met lint. Daarna werden de takjes al vlechtend met het lint naar beneden gebogen over de bloemen. Het vlechten ging net zolang door tot de bloemen helemaal bedekt waren, daarna de stelen nog omwikkelen met het lint en een beetje versieren. Dit vonden wij best moeilijk maar wel heel leuk en al onze wc`s ruiken nu naar lavendel.

Kortom het was een hele fijne dag, heel erg bedankt gastvrouw.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten